Kõige vähem tahetakse jõuluvanalt raha

PM Majandus
Copy
Raha jõuluvanalt ei oodata.
Raha jõuluvanalt ei oodata. Foto: Fleig / Eibner-Pressefoto via www.imago-images.de/Scanpix

Tänavused jõulukingitused on juba ostetud 10 protsendil Eesti inimestest, kolmandik plaanib seda teha novembrikuu jooksul ja ligi pooled detsembri esimeses pooles, selgus Hansaposti hiljutisest veebiküsitlusest.

Iga kolmas Eesti inimene soovib jõuludeks saada kodu- ja köögiseadmeid ning kodusisustust, 16 protsenti vastanutest elektroonikat, sh nutitelefone, televiisoreid, arvuteid jm tehnikat. Riideid, kosmeetikat ja ehteid soovib kuuse alt leida 13 protsenti vastanutest ning sama palju soovitakse saada elamusi, sh teatri-, kino-, muuseumi- ja reisipileteid. Kõige ebapopulaarsemaks kingituseks on raha, mida soovib jõuludeks saada vaid 6 protsenti inimestest.

«Me veedame kodus aega rohkem kui kunagi varem ja seda trendi peegeldab ka Eesti inimeste jõulusoovide nimekiri. Kodust on saanud kontor ja restoran, vahetatakse välja vanu televiisoreid, tolmuimejaid ja külmkappe ning esimest korda elus mõeldakse päriselt ka sellele, kui mugav võiks olla kodukontori tool,» ütles Hansaposti äriarendusjuht Maris Kivi.

Valdav enamus (80 protsenti) teeb kingitusi oma lastele ja lapselastele, kes leiavad sel aastal suure tõenäosusega kuuse alt mänguasju, harivaid raamatuid ja koolitarbeid, elektroonikat ning talveriideid ja jalanõusid. Üle poole teeb kingituse ka oma abikaasale ja kallimale ning kolmandik sugulastele. Heategevusse plaanib oma jõulusäästud suunata 10 protsenti inimestest. Vaid 2 protsenti Eesti inimestest ei kavatse sel aastal osta ega teha mitte ühtegi jõulukingitust.

Kui tänaseks on jõulukingitused ostnud 10 protsenti inimestest, teeb kolmandik seda novembri jooksul ning 45 protsenti detsembri esimeses pooles. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles