Paljud superrikkad jätavad oma lapsed päranduseta

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bill Gates.
Bill Gates. Foto: SCANPIX

Mitmed superrikkad on küll maailma suurimad heategevusse panustajad, kuid jätavad samas oma lapsed ilma kopsakast pärandusest, vahendab Kauppalehti.

Luxpresso ja Business Insider koostasid taolistest rikastest ja kuulsatest nimekirja. Tavaliselt on sellised rikkad seisukohal, et ilma vaeva nägemata võib äkitselt sülle kukkunud rikkus nende laste elud hävitada.

Üks sellise mõtteviisi pooldajaid on maailma üks tuntumaid rikkureid, Microsofti looja Bill Gates, kelle arvates peaksid lapsed ise elus oma tee leidma.

Gates on samas aktiivne heategija, annetades suuri summasid vaktsiini- ja toiduprogrammidele.

Investor Warren Buffett on lubanud jätta oma kolmele lapsele raha asemel muid väärtusi. Selline lähenemine näib töötavat, kuna Buffetti lapsed ehitavad ise oma karjääre üles.

Hiiglasliku Home Depot-kaupluseketiga rikastunud Bernard Marcuse seisukoht on, et kui tema lapsed soovivad rikastuda, peavad nad selleks ise võimaluse leidma. Samas on Marcusel omanimeline fond, mis toetab õpinguid ja puudega inimesi.

Tuntud filmirežissöör George Lucas suunab vähemalt poole oma varandusest heategevuseks. Lapsi on Lucasel kolm.

CNNi kanaliga rikastunud Ted Turneril on aga viis last, kes ei päri isa varandusest sentigi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles