Kiik vaktsiinikahjude fondist: räägime mõnesajast tuhandest eurost (2)

BNS
Copy
Tervise- ja tööminister Tanel Kiik.
Tervise- ja tööminister Tanel Kiik. Foto: Remo Tõnismäe

Valitsus on jõudnud kokkuleppele vaktsiinikahjustuste fondi asutamises ning tervise ja tööministri Tanel Kiige sõnul menetletakse vaktsiinikahjustuste fondi loomist koos patsiendikindlustuse süsteemi loomisega, kirjutab ERR.

«Tegemist on kahe mõnevõrra erineva teemaga, kuna patsiendikindlustuse süsteem ehk tervishoiuasutuste kohustuslik vastutuskindlustus tähendab seda, et et inimene saaks hüvitist, kui tal on toimunud mõni raviviga. Vaktsiinikahjude puhul me räägime ravimitootja vastutusest ja sellisel juhul hüvitisest, mida inimene saab, kui konkreetne ravim on olnud tõsise kõrvaltoimega,» lausus Kiik.

Vaktsiinikahjude fondi asutamiseks ja patsiendikindlustuse süsteemi loomiseks on vaja muuta erinevaid seadusi ning muudatused tahab valitsus esitada ühe paketina.

Vaktsiinide tõsised kõrvalmõjud on Kiige sõnul üliharvad. «Me oleme teinud esmased kalkulatsioonid teiste Euroopa Liidu riikide kogemusi vaadates, näiteks Soome mudelit ja veel 20 Euroopa ja maailma riigi praktikat. Me räägime tõenäoliselt aastas mõnesajast tuhandest eurost, kümnete või äärmisel juhul sadade väga harva esinevate juhtumite puhul,» lausus ta.

Kiige sõnul tahab valitsus saata seadusemuudatused riigikokku veel selle aasta jooksul.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles