Hasartmängude korraldajad tahavad piirangute leevenduseks maksualandust

BNS
Copy
Piirangud vähendavad kasiinode lahtiolekuaega.
Piirangud vähendavad kasiinode lahtiolekuaega. Foto: John Locher/AP

Eesti hasartmängude korraldajate liit tahab, et valitsuse kehtestatud piirangute tõttu COVID-19 haiguse leviku tõkestamiseks hasartmängukorraldajatele alandataks ajutiselt hasartmängumaksu määrasid.

Liit esitas rahandusministeeriumile taotluse algatada kiirkorras hasartmängumaksu seaduses muutmise seaduse eelnõu, millega vähendatakse mängulaua hasartmängumaksu maksumäära 30 protsendi võrra kehtivast maksumäärast ja mänguautomaadi hasartmängumaksu maksumäära 30 protsendi võrra kehtivast fikseeritud maksumäärast, see tähendab 300 eurost.

Hasartmängude korraldajad soovivad, et hasartmängumaksu maksumäära vähendataks seniks, kuni kehtivad mängukohtade lahtiolekuaegade piirangud.

Valitsuse korraldusega keelati alates 1. novembrist klientide viibimine meelelahutusteenuse osutamise kohas, sealhulgas hasartmängukohas ajavahemikus kella 23.00 kuni kella 06.00. Hasartmängu korralduslubade järgi on mängukohad avatud ööpäevaringselt.

Liidu sõnul kaotavad hasartmängukorraldajad valitsuse korralduse tulemusena 30 protsenti oma käibest. Hasartmängude korraldajate sõnul ei külasta mängukohtade külastajad mängukohti võrdse sagedusega ööpäevas, vaid külastamissagedus jääb väga suures osas õhtusesse ja öisesse aega.

«Seepärast on põhjendatud ka mängulaudadelt ja mänguautomaatidelt makstava hasartmängumaksu määra vähendamine vastavalt mängukohtade käibe ja rahavoo vähenemisele, see tähendab 30 protsenti. Maksumäärade alandamine peaks kehtima senikaua, kuni kehtivad piirangud mängukohtadele,» põhjendab liit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles