Musk müüs viie miljardi dollari eest Tesla aktsiaid

BNS
Copy
Elon Musk mullu jaanuaris Shanghai lavalaudadel Hiinas valmiva Tesla Model 3 esitlusel tantsu vihtumas.
Elon Musk mullu jaanuaris Shanghai lavalaudadel Hiinas valmiva Tesla Model 3 esitlusel tantsu vihtumas. Foto: ALY SONG/REUTERS

Tesla tegevjuht Elon Musk müüs üle viie miljardi dollari eest umbes 4,5 miljonit autofirma aktsiat, mis moodustab umbes kolm protsenti tema osalusest.

Umbes 1,1 miljardi dollariga saadud tulust katab Musk maksukohustusi seoses aktsiaoptsioonidega, mis anti talle septembris.

Musk säutsus nädalavahetusel Twitteris, et müüb umbes kümme protsenti oma osalusest Teslas, kuna seda nägi ette küsitlus, mille ta suhtlusvõrgustikus läbi viis.

«Viimasel ajal on palju räägitud realiseerimata tulust kui vahendist maksude vältimiseks. Seega teen ettepaneku müüa 10 protsenti oma Tesla aktsiatest,» säutsus ta laupäeval. «Kas te toetate seda?»

Tesla ei maksa Muskile palka, kuid talle antakse üliväärtuslikke aktsiaoptsioone. «Mul on ainult aktsiad, seega ainus viis, kuidas ma makse saan maksta, on aktsiaid müües,» lisas ta.

Säutsuseeria viis esmaspäeval ja teisipäeval Tesla aktsia müügilaineni, kuid kaotust tehti osaliselt tasa kolmapäeval, kui aktsia tõusis 2,6 protsenti, 1096 dollarini. Sel aastal on Tesla väärtpaber tõusnud üle 50 protsendi.

Lisaks müügile kasutas Musk ka optsiooni osta veidi üle 2,1 miljoni Tesla aktsia hinnaga 6,24 dollarit tükk, nähtub USA Väärtpaberite- ja Börsikomisjonile (SEC) tehtud avaldustest.

Tehingute järel on Muskil endiselt umbes 167 miljonit Tesla aktsiat. Juuni seisuga kuulus talle firmas 17-protsendine osalus, mis teeb temast selle suurima osaniku.

Forbesi andmeil on Musk maailma jõukaim inimene, tema vara ulatub umbes 282 miljardi dollarini, enamus sellest on Tesla aktsiates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles