Auto ja metslooma kokkupõrked löövad viimaste aastate rekordi

PM Majandus
Copy
Selline näeb sõiduauto välja pärast kokkupõrget metskitsega.
Selline näeb sõiduauto välja pärast kokkupõrget metskitsega. Foto: Ergo

Novembri alguse seisuga on ERGO kindlustusselts registreerinud 617 sõidukite kokkupõrget metsloomadega, mida on juba praegu rohkem, kui 2019. ja 2020. aastal kokku.

«Meie kolme aasta analüüs näitab kurba trendi nii looduse kui ka autoomanike jaoks: oht Eesti maanteedel metsloomaga kokku põrgata järjest kasvab,» ütles ERGO sõidukikindlustuse portfelli juht Kaido Naarits. «Kuna pimedamat aega on sügisel-talvel rohkem, siis kestab ohtlik aeg sellisteks õnnetusteks veel mitu kuud.»

ERGO kindlustus on registreerinud viimasel kolmel aastal 1786 metsloomadega seotud kahjujuhtumit, millest 2019. aastal toimus 552, 2020. aastal 630 ning tänavu 10 kuuga 617 õnnetust.

Kolme aasta võrdlusest selgub, et kõige ohtlikum aeg ongi just oktoober, november ja detsember, kõige vähem juhtub õnnetusi märtsis.

Regioonidest on kolme aasta lõikes kõige õnnetusterohkem Harjumaa (339), millele järgnevad Tartumaa (235), Pärnumaa (185), Lääne-Virumaa (145) ning Viljandimaa (119). Kõige vähem juhtub õnnetusi Põlvamaal (63), Läänemaa (60) ja Hiiumaal (13).

Kõik need õnnetused on tekitanud väiksemat või suuremat kahju loodusele, inimestele ja autodele. Kolme aasta juhtumite rahaline kahju on kokku ligi 4 miljonit eurot. ERGO praktika näitab, et ulukitega kokkupõrgete suuremad kahjud jäävad suurusjärku 25 000 eurot, keskmine kahjuhüvitis on 1600 euro ringis. Kohustuslik liikluskindlustus ei korva suurulukiga kokkupõrkest tekitatud kahju. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles