Milrem Robotics avas Kesk-Euroopa esinduse

PM Majandus
Copy
Kuldar Väärsi sõnul võimaldab Hollandi kontor erinevate riikide lõppkasutajatele tõhusalt mehitamata süsteemide taktikalist väljaõpet ja juhendamist pakkuda.
Kuldar Väärsi sõnul võimaldab Hollandi kontor erinevate riikide lõppkasutajatele tõhusalt mehitamata süsteemide taktikalist väljaõpet ja juhendamist pakkuda. Foto: Remo Tõnismäe

Euroopa juhtiv robootika ja autonoomsete süsteemide arendaja Milrem Robotics avas esinduse Hollandis, mis on esimene samm Kesk-Euroopa robootikakeskuse loomisel. Samal ajal tutvustab ettevõte uuendatud mehitamata maasõidukit (UGV) THeMIS.

Üks põhjusi, miks Eindhoveni lähedal asuv Besti linn Milrem Roboticsi Hollandi kontori asukohaks valiti, on olla lähemal ettevõtte ühele võtmekliendile Hollandi armeele ja teistele olulistele turgudele.

«Meie eesmärk on rajada Kesk-Euroopa robootikakeskus, kus teadus- ja arendustegevus, simulatsioonid, koolitus, süsteemiintegratsioon ja tehniline tugi on ühe katuse all ning kus lõppkasutajad saavad omandada robootikaalast oskusteavet,» selgitas Milrem Roboticsi juhatuse esimees Kuldar Väärsi.

Hollandi kontori avamisel tutvustab Milrem Robotics ka uuendatud THeMIS UGV-d, mille põhiline erinevus eelkäijaga on sisseehitatud Intelligentsete Funktsioonide pakett MIFIK (Milrem’s Intelligent Functions Integration Kit). See võimaldab sõidukil iseseisvalt navigeerida, järgneda juhtmega ning juhtmevabalt eesliikuvale inimesele või sõidukile ning tuvastada ja vältida takistusi. Märkimisväärseid uuendusi tehti ka THeMISe kaamerasüsteemile ja üldisele kasutajakogemusele.

Milrem Roboticsi Hollandi esindus on ettevõtte viies Euroopas. Ettevõttel on kaks esindust Eestis, üks Rootsis ja üks Soomes.

Milrem Robotics on Euroopa juhtiv robootika- ja autonoomsete süsteemide arendaja ning süsteemiintegraator. Ettevõte juhib Euroopa kaitsetööstuse arendamise programmi (European Defence Industrial Development Programme, EDIDP) projekti iMUGS (Integrated Modular Unmanned Ground System), mille raames arendatakse välja Euroopa standard mehitamata maismaasõiduk koos juhtimissüsteemi, küberturvalisuse lahenduse ning integreeritud sensorvõrgustikuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles