Eesti seenekasvataja laiendab äri Skandinaaviasse

PM Majandus
Copy
Chaga OÜ tegevjuhi Siim Kabritsa sõnul algab ettevõtte arengus BRC standardi omandamisega uus etapp, mis võimaldab veelgi jõulisemalt laiendada senist ekspordiportfelli
Chaga OÜ tegevjuhi Siim Kabritsa sõnul algab ettevõtte arengus BRC standardi omandamisega uus etapp, mis võimaldab veelgi jõulisemalt laiendada senist ekspordiportfelli Foto: Arved Breidaks

Chaga seente ehk kasekäsna ehk musta pässiku kasvataja Chaga OÜ omandab 51% ettevõttest Scandic Organic ja saab sellega Skandinaavia suurimaks meditsiiniseente tootjaks.

Chaga tegevjuht Siim Kabrits kommenteeris, et meditsiiniseente turu kasvuks prognoositakse 2027. aastaks ligi 10%. Nõudlust seentevaldkonna vastu tõstab inimeste järjest suurem teadlikkus ning valdkonnaga seotud teadus- ja arendustegevus.

«Viimastel aastatel on märgatavalt tõusnud huvi meditsiiniseente vastu. Meie kahe ettevõtte liitumise tulemusena luuakse suurim meditsiiniseente tootmise kompetentsikeskus,» ütles Kabrits ja märkis, et neil on suured ootused teaduskoostööle uute funktsionaalsete toodete väljatöötamisel.

Scandic Organic on kvaliteedi turuliider Eestis, keskendudes siseruumides selliste meditsiiniseente tootmisele, nagu Shitake, Lion’s Maine, Cordyceps.

Chaga on Eesti suurim chaga-kasvatus. Koostöös erametsaomanikega on Eestisse rajatud juba üle 600 chagafarmi. «Töötame koos Scandic Organicuga edasi mitme põneva teadus- ja arendusprojektiga,» selgitas Kabrits. Ühendamine annab ettevõttele võimaluse laiendada siseruumides kasvatatavate seente ja ka gurmeeseente pakkumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles