Uuring: eestlane eelistab vabapidamisel kanade mune

BNS
Copy
Puurikanad.
Puurikanad. Foto: Nähtamatud Loomad

Kolmapäeval avaldatud Kantar Emori avaliku arvamuse uuringu tulemused näitavad, et Eesti tarbijad ja toidusektor tegutseb aktiivselt puurivabade munade kasutuse nimel ning 72 protsenti elanikest ei toeta kanade pidamist puurisüsteemis.

Toidukettides on puurivabade munade – õrre-, vabalt peetavate kanade või mahemunade – läbimüük kasvanud mitu korda ning firmad on valikut suurendanud, et tarbija kasvavat nõudlust rahuldada, teatas loomakaitseorganisatsioon Nähtamatud Loomad.

Organisatsiooni sõnul kasvatatakse Eestis aastas ligi miljon munakana, kellest 80 protsenti elab endiselt puurisüsteemis, kus linnu jaoks on umbes A4 jagu ruumi.

«40 protsenti Eesti jaekettidest ja sadakond teist toidusektori firmat on otsustanud minna üle vabapidamise süsteemist pärinevate kanamunade müügile aastaks 2025. Näeme toidufirmade ja tarbijatega suheldes selget eelistust kõrgema heaoluga pidamisviisidest pärinevate munade vastu. Vabapidamise süsteemist pärinevad munad on toidutootmise uus norm ja standard,» kommenteeris organisatsiooni kanade heaolukampaania juht Mari-Liis Jaik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles