Virgin Galactic on müünud veel umbes 100 piletit kosmoselendudele

Copy
Virgin Galacticu asutaja Sir Richard Branson.
Virgin Galacticu asutaja Sir Richard Branson. Foto: Susan Montoya Bryan

Virgin Galactic on müünud umbes sada piletit pärast seda, kui firma asutaja Sir Richard Branson käis sel suvel kosmoses, ning kommertsteenuse pakkumine algab 2022. aasta lõpuks, teatas kompanii esmaspäeval.

Praegune piletihind on 450 000 dollarit ehk pea kaks korda kõrgem kui oli 200 000 kuni 250 000 dollarit, mis tuli maksta umbes 600 inimesel, kes tegid broneeringu juba aastatel 2005-2014. Toona kogus firma raha ettevalmistusteks, mis päädisid tänavu juulis eduka mehitatud katselennuga.

Virgin Galactic on nüüd müünud 700 piletit, ütles firma kõneisik AFP-le.

«Nõudlus kosmosereisideks on suur ja me oleme müünud pileteid ennaktempos,» märkis tegevjuht Michael Colglazier avalduses.

Branson suutis oma kosmoselennuga 11. juulil ennetada teist miljardäri Jeff Bezost, kes jõudis Blue Originiga kosmosesse vaid üheksa päeva hiljem.

Virgin Galacticu lennud stardivad New Mexicost, kust massiivne emalaev nad õhku viib, et saata teele selle küljes olev kosmoserakett VSS Unity.

Reisijad kogevad mõne minuti vältel kaaluta olekut, tõustes enam kui 80 kilomeetri kõrgusele merepinnast ning seejärel alustab lennuvahend tagasiteed Maale.

Ettevõte on pälvinud kriitikat oma süsinikujälje pärast, mis ühe õhkutõusu puhul on ligilähedane ookeani ületava lennuki omaga, teenindades aga lõbusõidul palju väiksemat hulka inimesi. Ettevõte on lubanud otsida võimalusi, et saastet vähendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles