Bolt sattus skandaali: sõit lõppes pildiga vereloigus lebavast kannatanust (6)

PM Majandus
Copy
Bolt elektritõukerattad.
Bolt elektritõukerattad. Foto: Urmas Luik/Parnu Postimees

Stockholmi kunstigalerii omanik Björn Wetterling sattus juuni alguses tõsiste vigastustega haiglasse, kui talle sõideti kõnniteel otsa elektrilise tõukerattaga. Tänaseks on selge, et kokkupõrge toimus Bolti tõukerattaga, mille juht sündmuskohalt põgenes.

Kurioosseks muudavad juhtumi aga eeluurimise materjalidest leitavad fototõendid. Sealt selgub, et kokkupõrke põhjustaja edastas enne põgenemist Boltile pildi, kus taamal on näha vigastatud ja maas lebavat kannatanut. «See on üsna veider, et ta mu üles pildistas ja seejärel ise põgenes,» kommenteeris Björn Wetterling Expressenile.

Telli Postimehe majandustoimetuse iganädalane uudiste ülevaade e-mailile

Liitu uudiskirjaga

Foto tegi 15-aastane poiss tõenäoliselt seetõttu, et arve edasi ei jookseks. Nimelt nõuab Bolt fotot pargitud tõukerattast sõidu lõpetamiseks, Wetterling jäi peale ilmselt kogemata. 

Kannatanu advokaadi Mari Schaub-Iggströmi kinnitusel oli säärane käitumine aga kingituseks uurijatele, kes said lihtsa vaevaga kindlaks teha, kes avarii hetkel tõukerattaga sõitis. 

Mis täpsemalt ikkagi juhtus?

Rootsi rahvuspühal, 6. juunil oli kell saanud neli, kui kunstigalerii omanik Björn Wetterling koos oma sõbranna Nathalia Edenmontiga Stockholmi tänaval jalutas.

Korraga kuulis Edenmont paremalt poolt tulevat kahinat, mille peale püüdis ta kõrval seisnud Wetterlingit enda poole tõmmata. Kuid oli juba hilja: mees sai tõukerattalt löögi otse selga ja tegi pika õhulennu, kirjeldab Expressen.

Kokkupõrke järel vigastas Wetterling mõlemat õlga ning tema peahaavast voolas ohtralt verd. «Ma nägin teda seal veres lamamas, ta oli peaaegu teadvust kaotamas,» rääkis Natalia juunis pärast õnnetust.

Wetterling ise ei tea õnnetusest suurt midagi. «Sain selja tagant löögi ning edasi ei mäleta midagi. Olin šokis, pooleldi teadvusetu,» on ta hiljem haiglavoodist rääkinud.

Wetterlingi vigastused osutusid aga nii tõsisteks, et kannatanu üks õlaliigestest tuli endoproteesida. «See oli puhas õnn, et Björn selle õnnetuse üle elas ja ka see, et ta ei saanud tõsisemat peatraumat,» ütleb Edenmont.

Wetterling viibis haiglas 46 päeva ja nendib, et on jätkuvalt hädas avarii tagajärgedega. «Käsi ei ole heas seisus: ma ei tunne kolme sõrme. Seetõttu ei saa ma paremas käes isegi kohvitassi hoida,» ütleb ta.

Juhtum on käivitanud Rootsi avalikkuses arutelu tõukerataste regulatsiooni üle. Wetterlingi meelest on hea, et see teema nüüd päevakorda kerkib. «Tore, et selle üle arutletakse – see on ainus, mis selle õnnetuse juures hea on. Ma arvan, et peaksime need keelustama või reguleerima nii, et pätid ei saaks nendega sõita.»

15-aastasele tõuksijuhile on esitatud süüdistus kehavigastuse tekitamises.

Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles