Baltic Horizon Fond müüb G4S büroohoone Tallinnas

BNS
Copy
G4S kontor, foto on illustratiivne.
G4S kontor, foto on illustratiivne. Foto: Meelis Meilbaum

Baltic Horizon Fond allkirjastas esmaspäeval asjaõiguslepingu HITS Investments OÜga Tallinnas Paldiski maantee 80 asuva kinnistu müümiseks koos sellel paikneva G4S büroohoonega.

Müügihind on 15,35 miljonit eurot, millele lisandub käibemaks ja mis vastab ligikaudu hoone viimasele hindamisele. Investeeringu rohkem kui viieaastase hoidmisperioodi IRR oli umbes 11,2 protsenti ning omakapitali kordaja 1,7. Tehingust laekuvat raha plaanitakse kasutada uute ja energiaefektiivsemate investeeringute tegemiseks Baltikumis, teatas ettevõte börsile.

«Tegemist on esimese Baltic Horizon Fondi portfelli kuuluva objekti võõrandamisega ning meil on hea meel sobilikult ajastada antud müügitehing läbi turuvälise kokkuleppe. Tegu on esimese investeeringuga, mida fond pärast Nasdaq Tallinna börsile minekut 2016. aastal tegi, ning sellest ajast on investeering tootnud väga atraktiivset rahavoogu. Nüüd, kui objekti ootavad ees muudatused üürnike osas, oli fondil mõistlik juhtida tuleviku kapitalikulude riski ning hoone edasi müüa kohalikule arendajale,» kommenteeris fondijuht Tarmo Karotam.

Baltic Horizon Fond on registreeritud lepinguline avalik kinnine kinnisvarafond, mida valitseb alternatiivfondivalitseja Northern Horizon Capital AS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles