J.P. Morgan: Ühendkuningriigi aktsiad on Brexiti järel peaaegu rekordodavad

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
J.P.Morgani hinnangul on Briti aktsiad väga odavad
J.P.Morgani hinnangul on Briti aktsiad väga odavad Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA/EPA/Scanpix

Briti aktsiad on peaaegu rekordodavad, kuna on jäänud globaalsetest konkurentidest maha, kirjutasid J.P. Morgani analüütikud.

USA suurpank tõstis Briti aktsiate soovituse neutraalselt võrdlusindeksi osakaalust suuremaks ehk andis sisuliselt ostusoovituse.

Suurbritannia aktsiad on USA ja euroala omadest alates Brexiti referendumist 2016. aastal tootluselt maas vastavalt 50 ja 24 protsenti. Nii hinna-kasumi kui ka hinna-raamatupidamisväärtuse alusel on aktsiad konkurentidest rekordiliselt odavamad, kirjutas Reuters.

Ühendkuningriik on maailma suuruselt viies majandus, mis on hädas töötajate nappuse ja tarneahela probleemidega. Samas on majanduskasvu väljavaade paranemas.

«Mõnest seisukohast on see vahe selgitatav väärtussektorite suurema osakaaluga, nagu finantssektor ja tooraine ettevõtted,» kirjutas analüütik Mislav Maejka. «Kuid isegi neid sektoreid ignoreerides on ikka Briti aktsiaturg peaaegu rekordodav.»

Ühendkuningriigi aktsiad pakuvad ka kõrget dividenditootlust, märkis ta. Seetõttu ei tohiks ka Inglise Panga intressitõstmine FTSE 100 aktsiaindeksile probleemiks osutuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles