Kuld tegi kahe kuu tipu. Kas kiire raha poisid hüppavad rongile?

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Kuld on kallinenud ja see võib kiirelt rikastuda soovijaid väärismetalli ostma panna
Kuld on kallinenud ja see võib kiirelt rikastuda soovijaid väärismetalli ostma panna Foto: EDGAR SU/REUTERS/Scanpix

Kulla hind jätkas tõusu, mis viis väärismetalli hinnad kahe kuu kõrgtasemeni. Investorid järeldasid, et keskpangad hoiavad intressitasemed madalal. Nende tähelepanu on läinud sellel nädalal avaldatavale USA inflatsiooninäitajale.

Kuld kallines 0,2 protsendi võrra, 1819,52 dollarini.

Juhtivad keskpangad jäid läinud nädalal kindlaks oma vaatele, praegune inflatsiooniline surve taltub ja seetõttu on kiirema intressitõusu väljavaated jäänud nigelamaks, kirjutab Reuters.

Analüütikud ootavad reedel USA tööturunäitajaid ja kolmapäeval avaldatavat tarbijahinnaindeksit.

«Inflatsiooninäidud on märkimisväärselt oodatust kõrgemad, kuid kuni nad on ootuste tasemel või veidi sellest kõrgemal, ei tohiks see kedagi paanikasse ajada,» ütles IG Marketsi analüütik Kyle Rodda.

Rodda märkis, et kui kuld murrab läbi 1830 dollari tasemest, võib ralli jätkuda 1900 dollari suunas. Ta märkis samas, et kuld võib ka pikas perspektiivis odavneda, kui keskpangad lõpuks hakkavad inflatsiooni ohjeldamiseks intressitaset tõstma.

OANDA vanemturuanalüütik Jeffrey Halley märkis lühianalüüsis, et kulla hinnatõus võib meelitada trendijälgijaid ja kiire rahaga ostjaid.

«Kui midagi ajaloost õppida, siis pole nende positsioonid kindlad,» märkis Halley. «Kui kiire raha paised hakkavad murdma uksest välja, võib see kaasa tuua langushoo.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles