Veriffi käive kahekordistus

BNS
Copy
Veriffi kontor
Veriffi kontor Foto: Jake Farra

Tehnoloogiaettevõte Veriff jäi möödunud aastal 9,8 miljoni euroga kahjumisse, samas kasvas käive 112 protsenti, 5,6 miljoni euroni.

2020. aastal kaeti Veriff OÜ kulusid klientidelt laekuvatest teenustasudest ning emaettevõtte poolt arenduseks eraldatud summadest, selgub majandusaasta aruandest.

Covid-19 tõttu sai mitmete Veriffi väiksemate klientide äri kannatada. Nende mahud vähenesid ja seetõttu vähenesid mõnevõrra ka Veriffi tulud enne 2019. aastat liitunud klientidelt. Praeguseks on mahud hakanud taastuma.

Mitmed ettevõtted muutsid kriisist tulenevalt oma protsesse ning digitaalse isikutuvastuse suurenenud vajaduse tõttu on ettevõte saanud uusi kliente.

Suurim tuluallikas on USA

Enim teenis Veriff mullu tulu Ameerika Ühendriikidest – ligi 2,2 miljonit eurot, mida on enam kui 15 korda rohkem kui varasemal aastal. Teisena teenis ettevõte enim tulu Suurbritanniast – 1,6 miljonit, 16 protsenti vähem kui varasemal aastal. Kolmandale kohale jäi 442 501 euroga Eesti, kus aastane tulu tõusis üle kahe korra.

Keskmiselt töötas Veriffis möödunud aastal 255 inimest, mida on 24 võrra enam kui aasta varem. Tööjõukulud kasvasid aastaga 20 protsenti, 10,7 miljoni euroni.

Veriff on tehnoloogiaettevõte, mis pakub ettevõtetele isikusamasuse tuvastust, et vältida identiteedipettust. Veriffi kliendid tegutsevad peamiselt finantstehnoloogia-, jagamismajanduse ja e-kaubanduse valdkonnas.

Veriff OÜ kuulub Veriff grupi koosseisu. Veriff OÜ 100-protsendiline omanik on Ameerika Ühendriikides registreeritud ettevõte Veriff Inc.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles