Teede ehitaja kasum kasvas mullu pea neli korda

BNS
Copy
Asfalteerimine. Foto on illustratiivne.
Asfalteerimine. Foto on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / Sakala

Teede ehituse ja asfaltbetoonsegude valmistamisega tegeleva Tref AS-i kasum kasvas möödunud aastal 377 protsenti ligi 2,2 miljoni euroni; käive langes aga 2,6 protsenti 42,4 miljoni euroni.

Tegevusalade lõikes teenis Tref enim tulu teede ehitusest – 32,6 miljonit eurot, mida on ligi 2,6 protsenti vähem kui varasemal aastal. Pea 5 miljonit teenis ettevõte omatoodangu ja teenuste müügist, mis vähenes aastaga 8,4 protsenti. 2,4 miljonit teenis Tref paekillustiku müügist, mida on 5,5 protsenti enam kui varasemal aastal, selgub majandusaasta aruandest.

Ettevõtte juhtkonna hinnangul on järgnevate perioodide rahastamisel palju ebamäärasust. Rail Balticu ehitus võib luua teedeehituse turul olukorra, kus teatud tööde liikidele ja materjalidele ei jätku ressursse.

Tref pöörab tänavusel aastal senisest enam rõhku teede säilitusremondile ja kruusateede tolmuvabaks muutmisele. Ettevõte leiab siiski, et transpordiameti põhjendamatult jäigad normid pärsivad jätkuvalt innovatillisi arendusi teede ehituses.

Stabiilne rahastamine on ettevõtte juhtkonna hinnangul vajalik eeldus teedeehitusega tegelemiseks. Valitsuse poolt kavandatud täiendavate uusehituste käivitamine muudab viimastel aastatel väljakujunenud tööde struktuuri. Konkurents on juhtkonna sõnul endiselt tihe.

Ettevõtte keskmine töötajate arv püsis möödunud aastal 211 inimesel, tööjõukulud kasvasid aga 7,2 protsenti 6,9 miljoni euroni.

Creditinfo andmetel on Trefi tegelikeks kasusaajateks Andres Bachmann, Andres Gailit, Guido Kruusmaa ja Moonika Sammelselg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles