Lidli värbamiskampaania meelitas kohale konkurentide töötajad

Merike Lees
Copy
Lidl on keskmisest kõrgema palgapakkumisega üllatanud konkurente mitmes Ida-Euroopa riigis. Fotol Lidli poe avamine oktoobri alguses Riias Anniņmuižase puiesteel.
Lidl on keskmisest kõrgema palgapakkumisega üllatanud konkurente mitmes Ida-Euroopa riigis. Fotol Lidli poe avamine oktoobri alguses Riias Anniņmuižase puiesteel. Foto: Paula Čurkste

Jaekaubandussektorit raputavaid töötingimusi pakkuva Saksa odavketi Lidl värbamiskampaania on olnud edukas ja osutunud atraktiivseks teiste jaekettide töötajate jaoks.

«Huvi teistest suurematest jaekettidest on olnud üllatavalt suur,» ütles Lidli kommunikatsioonijuht Katrin Seppel. Tema sõnul on peamiste põhjustena toodud välja, et palk ja tasustamise põhimõtted on motiveerivad ja läbipaistvad, samuti iga-aastane garanteeritud palgatõus ning tervisekindlustus.

Värbamine on veel pooleli ja sellel nädalal alustati kandidaatide intervjuudega. Juba praegu ollakse aga kindlad, et neljas Eesti linnas saab värvatud üle 800 poetöötaja. Lidlis ongi vaid üks ametikoht – poetöötaja. Kõik poetöötajad täidavad kordamööda kõiki ülesandeid nii müügisaalis, kassas kui küpsetusahju ees.

«Kauplused avatakse siis, kui kõik poetöötajad on läbinud põhjaliku teoreetilise ja praktilise koolituse,» lisas Seppel, jättes kaupluste avamiskuupäeva veel välja ütlemata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles