BLRT enamusaktsionärid jätsid Bermanite aktsiatehingute uurimise algatamata

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fjodor Berman.
Fjodor Berman. Foto: Mihkel Maripuu

ASi BLRT Grupp enamusaktsionärid ei toetanud täna toimunud erakorralisel üldkoosolekul väikeaktsionäride nõuet uurida perekond Bermani osalust suurendanud aktsiatehingute tagamaid ja võtta süüdlased vastutusele.

Väikeaktsionärid kavatsevad otsuse huvide konfliktile viidates vaidlustada. Väikeaktsionär Mihhail Gnidini esitatud taotluse vastu hääletas 54,9 protsenti BLRT Grupi üldkoosolekul osalenud aktsionäridest ja poolt oli 45,1 protsenti.

Vastu hääletasid üksnes Fjodor Berman ja Bermani perekonna kontrolli all olevad äriühingud OÜ Ferriol ja OÜ Algaves. Sellega otsustasid enamusaktsionärid jätta Gnidini taotluse täies mahus rahuldamata.
 
Mihhail Gnidini sõnul kaalub ta üldkoosoleku otsuse vaidlustamist kohtus, sest hääletamisel võeti arvesse ka nende enamusosanike hääli, keda antud kahtlustused otseselt puudutavad. «Hääletustulemus näitab ilmekalt tänases BLRT Grupis valitsevat huvide konflikti. Sellistes tingimustes on võimalikuks osutunud tehingud, mis teenivad vaid enamusaktsionäri huve,» lausus Gnidin.
 
Osa BLRT Grupi väikeaktsionäre kahtlustavad ettevõtte tegevjuhtkonda aktsiate ebaseaduslikus omandamises ja vähemalt 6 miljoni euro suuruse põhjendamatu soodustuse tegemises Fjodor Bermanile ja tema lähisugulastele.

Mihhail Gnidin taotles esmaspäevasel üldkoosolekul, et ASis BLRT Grupp viidaks läbi sisejuurdlus eesmärgiga selgitada välja asjaolud, kuidas on viimasel viiel aastal toimunud BLRT Grupi aktsiate müük Bermanile ja tema lähisugulastele. Samuti taotles Gnidin, et ka väikeaktsionäridel oleks võimalik kontrollida juurdluse läbiviimise objektiivsust.
 
ASil BLRT Grupp on tänase seisuga umbes 60 aktsionäri,  aktsiate enamusosalus on ettevõtte juhatuse liikmel Fjodor Bermanil ja tema sugulastel. Gnidini teatel on Bermanite dünastia oma osalust viimastel aastatel suurendanud, omandades väikeaktsionäride aktsiaid ja kasutades selleks erinevaid nn. motivatsioonipakette.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles