Eestit ähvardab kahe eurodirektiivi täitmata jätmise eest kopsakas trahv

BNS
Copy
EL-i lipud Euroopa Komisjoni peakorteri ees Brüsselis.
EL-i lipud Euroopa Komisjoni peakorteri ees Brüsselis. Foto: Yves Herman

Euroopa Komisjon algatas Eesti suhtes rikkumismenetluse kahe ELi direktiivi ülevõtmisega viivitamise pärast. Kumbki menetlus võib lõppeda Eestile minimaalselt 266 000-eurose trahviga.

Euroopa Komisjoni teatel on Eesti viivitanud elektroonilise side seadustiku direktiivi ja audiovisuaalmeedia teenuste direktiivi muudatuse ülevõtmisega. Direktiivide ülevõtmise tähtpäev oli möödunud aasta 21. detsembril ja 19. septembril, vahendas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Eesti selgitas komisjonile, et direktiivide ülevõtmiseks vajalikud seaduseelnõud on esitatud riigikogule ning et elektroonilise side direktiivi seadus jõustub eeldatavasti tänavu detsembris, audiovisuaalmeedia teenuste seadus tuleva aasta esimeses kvartalis.

Komisjonile vastamise tähtpäev on 23. novembril, kuid kuna selleks kuupäevaks direktiivide ülevõtmiseks vajalikud seadusemuudatused Eestis veel ei jõustu, võib komisjon järgmise sammuna esitada hagi Euroopa Kohtusse ning nõuda mõlemal puhul välja ühekordse, minimaalselt 266 000-eurose trahvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles