EAS toetab turismiettevõtteid kriisist väljumisel viie uue teenusega

BNS
Copy
Kihnu turismiettevõtjad ei saa möödunud suve üle nuriseda, kuigi välisturistide arv on reisipiirangute tõttu endiselt väike, on siseturism viimasel ajal kõvasti kasvanud.
Kihnu turismiettevõtjad ei saa möödunud suve üle nuriseda, kuigi välisturistide arv on reisipiirangute tõttu endiselt väike, on siseturism viimasel ajal kõvasti kasvanud. Foto: Mailiis Ollino

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) pakub turismiettevõtetele kriisist tugevamana väljumiseks ning digi- ja rohepöörde läbiviimiseks uusi toetusi ja teenuseid – tootearenduse toetust, ärimudelite mentorteenust ning teenusedisaini meistriklassi.

Lähiajal on neile lisandumas kesksete digilahenduste toetus ning digikoolitused turismiettevõtjatele, teatas EAS-i turismiarenduskeskuse direktor Liina Maria Lepik.

Alates 5. novembrist saavad turismiettevõtjad, ettevõtjate liidud ja sihtkoha organisatsioonid taotleda tootearenduse toetust, mis on mõeldud just uute turismitoodete loomiseks ja olemasolevate uuendamiseks. Toetuse suurus on 20 000 kuni 200 000 eurot ühe taotluse kohta ning toetuseks on jagada kokku 13,65 miljonit eurot.

Ettevalmistamisel on turismisektori kesksete digilahenduste toetus, mille eesmärk on juurutada uusi või arendada digilahendusi, mille abil digitaliseeritakse turismiettevõtjate ressursside haldamine, muudetakse tööprotsessid efektiivsemaks ja/või muudetakse külastajatele info kättesaadavus ja broneeringute tegemine hõlpsamaks. Toetuse maht on 4 miljonit eurot ning toetuse suuruseks on 20 000–550 000 eurot ühe taotluse kohta. 

Turismiettevõtetel on võimalik järgmisest nädalast kandideerida teenusedisaini ja teenuste digitaliseerimise meistriklassi, mille tulemusena valmib ettevõttel uus turismiteenuse prototüüp. Meistriklassis osalejad saavad ka kogemuse koostööst teenusedisaineriga ning teadmised, kuidas kasutada andmeid ja digitaalseid lahendusi oma äriprotsesside arendamisel ja juhtimisel.

Käimas on ka turismiettevõtete ärimudelite mentorteenus, mille käigus saab täiustada olemasolevat või arendada välja täiesti uus väärtuspakkumine ja ärimudel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles