Inbanki kolmanda kvartali kasum enam kui kahekordistus

BNS
Copy
Inbank logo.
Inbank logo. Foto: Inbank

Inbanki kolmanda kvartali puhaskasum oli 3,7 miljonit eurot, mis on eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 153 protsenti enam; müügimaht kasvas kolmandas kvartalis 57 protsenti 135 miljoni euroni.

Aasta esimese üheksa kuu puhaskasum oli kaheksa miljonit eurot, mis on aastatagusega võrreldes 92 protsenti enam. Omakapitali tootlus oli kolmandas kvartalis 21,5 protsenti, teatas Inbank.

Inbanki laenuportfell kasvas 2020. aasta kolmanda kvartaliga võrreldes 45 protsenti 543 miljoni euroni. Hoiuseportfell kasvas aastaga 66 protsenti ja oli kvartali lõpu seisuga 599 miljonit eurot.

Kasvu vedas panga teatel jätkuvalt Poola äriüksus, mis kasvas aastatagusega võrreldes 106 protsenti ja panustas kogumüüki 62 miljonit eurot.

Toodete lõikes kasvas järelmaksu tooteliin eelmise aasta kolmanda kvartaliga võrreldes 48 protsenti ja oli 95 miljonit eurot moodustades 70 protsenti kogumüügist.

Väikelaenu müügimaht suurenes 137 protsenti ja oli 15 miljonit eurot, autosid finantseeriti 25 miljoni euro eest, mis on 59 protsenti rohkem kui eelmisel aastal samal ajal.

Kolmanda kvartali lõpus oli Inbankil 743 000 aktiivset kliendilepingut, mis on 11 protsenti enam kui aasta tagasi.

Inbank on tarbimisfinantseerimisele keskendunud digitaalne pank, mis tegutseb Balti riikides, Poolas ja Tšehhis ning kaasab hoiuseid ka Saksamaal, Austrias, Hollandis ja Soomes.

Inbanki võlakirjad on noteeritud Nasdaq Tallinna börsi Balti võlakirjade nimekirjas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles