Apotheka omandab Leedu apteegiketi

BNS
Copy
Apotheka Eestis
Apotheka Eestis Foto: Elmo Riig / Sakala

Apotheka kaubamärki kasutav ravimite hulgi- ja jaemüügikontsern Magnum AS sõlmis kokkuleppe omandamaks 100 protsenti Leedus tegutsevast apteegiketist UAB Apotheca Vaistine.

Tehingu tulemusel kasvab Apotheka katvus Leedus mitmekordselt. Tegu on ettevõtte ühe suurima ühekordse investeeringuga viimase kümne aasta jooksul ning ootab Leedu konkurentsiameti heakskiitu, teatas Magnum.

Omandatavas apteegiketis on 48 apteeki Leedus, sealhulgas kõigis suuremates linnades. Apotheka ketis Leedus tegutseb 13 apteeki, mis asuvad suuremates linnades – Vilniuses, Kaunases, Klaipedas ja mujal.

Tehingu tingimusi osapooled ei kommenteeri. Leedu konkurentsiameti otsust tehingu heakskiitmise osas on oodata järgmise aasta kevadeks.

Magnum ASi kontserni kuulub 17 ettevõtet, mis tegutsevad Eestis, Lätis, Leedus, Soomes ja Valgevenes. Mullu ületas kontserni konsolideeritud aastakäive esimest korda 500 miljoni euro piiri.

Magnumi omanikud on 78 protsendiga Margus Linnamäe ja 20 protsendiga Ivar Vendelin. Ettevõtte emafirma on Linnamäele ja Vendelinile kuuluv kontsern MM Grupp, kuhu kuuluvad ka uudisteagentuur BNS ja Postimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles