Pariisi ja Londoni sõnumid kalandustülis on vastukäivad, kõnelused jätkuvad

Copy
Prantsuse kalalaevad piiravad Jersey pealinna Saint Helieri 6. mail 2021.
Prantsuse kalalaevad piiravad Jersey pealinna Saint Helieri 6. mail 2021. Foto: Oliver Pinel/AP

Suurbritannia valitsus tervitas esmaspäeva õhtul Prantsusmaa võimude teadet püügikõneluste jätkumise ja karistusmeetmetest loobumise kohta.

Viimaste päevade uudistevoog on toonud G20 tippkohtumisel oma Brexitijärgset kalandustüli klaarivate Ühendkuningriigi ja Prantsusmaa esindajate poolt rohkelt erinevaid ning sealhulgas iseendale vasturääkivaid sõnumeid. Läbirääkimised siiski jätkuvad, kuna Prantsusmaa ei rakendanud sanktsioone, millega riik Ühendkuningriiki ähvardas, kui Prantsusmaa kalalaevu ei lubata Ühendkuningriigi vetesse kala püüdma. 

Prantsusmaa president Emmanuel Macron kinnitas, et arutelud Suurbritanniaga püügiõiguste üle jätkuvad ja keskööl tähtaja saabudes meetmeid ei rakendata. Prantsusmaa oli ähvardanud keelata Briti laevade tuleku oma sadamatesse ning karmistada veesõidukite ja veoautode kontrolli, kui teisipäevaks litsentse ei anta.

«Kõnelused jätkuvad homme,» sõnas Macron. Ühendkuningriigi Brexiti-minister David Frost teatas pisut hiljem, et võttis vastu Prantsuse Euroopa asjade ministri Clément Beaune´i ettepaneku kohtuda teisipäeval.

«Ootan huviga meie kõnelusi Pariisis,» kirjutas Frost suhtlusvõrgustikus Twitter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles