Pensionide, toetuse ja hüvitiste kojukanne muutub soodsamaks

Copy
Foto: Arvo Meeks/Lõuna-eesti Postimees

Alates järgmise aasta veebruarist hakkab pensionide, toetuste ja hüvitiste kojukannet tegema Hansab koos turvaettevõttega Viking Security ning ühe kojukande hind muutub ligi 20 protsenti soodsamaks.

Sotsiaalkindlustusameti finantsarenduste projektijuhi Regina Maslova sõnul puudutab see muudatus ligi 5500 ameti klienti, kellele pension, toetus või hüvitis koju tuuakse.

«Pensionide ja sotsiaaltoetuste ühe kojukande hind muutub 1,40 eurot soodsamaks. Kui praegu tuleb pensioni koju toomise eest maksta 8,10, siis järgmise aasta 1. veebruarist maksab see 6,70 eurot,» rääkis Maslova pressiteates.

Liikumistakistusega inimestele või neile, kes elavad hajaasustusega piirkondades ning kellele on pangateenus raskesti kättesaadav, viiakse pension, toetused ja hüvitised koju tasuta. Pensioni või toetuse kojukande tellimiseks tuleb esitada avaldus.

Pensionide, toetuste ja hüvitiste väljamakseperiood jääb samaks, iga kuu 5.-12. kuupäev.

Kõigile, keda see muudatus puudutab, saadab sotsiaalkindlustusamet jaanuari jooksul koju ka infolehe infoga uue teenusepakkuja ja tingimuste kohta. 

Uus kojukande teenuse leping sõlmit neljaks aastaks. Kuni tuleva aasta jaanuarini toob pensione, toetusi ja hüvitisi koju postiettevõte Omniva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles