Maksu- ja tolliamet sai uue juhi

PM Majandus
Copy
Raigo Uukkivi.
Raigo Uukkivi. Foto: Erakogu.

Maksu- ja tolliameti peadirektoriks valiti avaliku konkursi tulemusena senine rahandusministeeriumi asekantsler Raigo Uukkivi, kes alustab uues ametis tööd 1. detsembrist. 

Konkursi viis läbi ja valiku tegi riigikantselei juures tegutsev tippjuhtide valikukomisjon.

Uukkivi ütles, et tema eesmärk uues ametis on tegutseda selle nimel, et maksude tasumine nii ettevõtjatel kui eraisikutel oleks võimalikult lihtne ja mugav.

Uukkivi töötab rahandusministeeriumi halduspoliitika asekantslerina alates 2017. aastast ning juhib riigihalduse, riigihangete ja riigivara ning riigi osaluspoliitika tegevusvaldkondi. Tal on kogemus mitme suurettevõtte nõukogust, ta on Eesti Energia nõukogu liige ja strateegiakomitee esimees, Tallinna Sadama nõukogu liige ja auditikomitee liige. Aastatel 2008-2017 juhtis Uukkivi Tehnilise Järelevalve Ametit, mis tegeleb turukorralduse ja järelevalvega paljudes ettevõtlusvaldkondades.

Uukkivil on doktorikraad Tallinna Tehnikaülikooli inseneriteaduskonnast ning ta täiendab end sama ülikooli ärirahanduse ja majandusarvestuse magistriõppes.

Maksu- ja tolliameti (MTA) aasta alguses ametisse asunud eelmine peadirektor Madis Jääger lahkus ametist 19. septembril ning alustas oktoobrist tööd meelelahutuskontserni Apollo Group juhina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles