Pange rahakott valmis, toit läheb kohe kallimaks (18)

Priit Pullerits
Copy
Nõo Lihatööstuse viilutus-pakendusliinil käivad roboti käed vorstikuhje tõstes nii kiirelt, et fotole on neid selgelt raske püüda. Ainus häda, mis ettevõtte tegev- ja finantsjuhti Ragnar Loovat mõtlema paneb: väärt liin ja väsimatu robot nõuavad käigus püsimiseks energiat, mis läheb aina kallimaks. 
Nõo Lihatööstuse viilutus-pakendusliinil käivad roboti käed vorstikuhje tõstes nii kiirelt, et fotole on neid selgelt raske püüda. Ainus häda, mis ettevõtte tegev- ja finantsjuhti Ragnar Loovat mõtlema paneb: väärt liin ja väsimatu robot nõuavad käigus püsimiseks energiat, mis läheb aina kallimaks. Foto: Margus Ansu

Seal lähedal, kus keskealine naine, helesinised kummikindad käes, surub läbipaistvatesse plastkarpidesse kolm pruunikat kanatükki; kus pool tosinat meest seisab liini ääres ja lõikab pika noaga kamara küljest lahti roosaka tailiha; kus ühtekokku on ühes vahetuses ametis veidi üle poolesaja valges riietuses töötaja – seal paistab üks tegelane silma raugematu nobedusega. Ta haarab liinilt õhukesed suitsuvorstiviilud ning tõstab need eksimatult pakendialusele. Ta liigutab end kiiremini, kui kõrvaltvaataja silmad tema liigutusi saata suudavad.

Ta on pärit Saksamaalt. Tema oskuste ja suutlikkuse eest tuli Nõo Lihatööstusel maksta 1,3 miljonit eurot.

«Ta ei väsi, ei puhka, ei võta haiguslehti ega küsi palka juurde,» kiidab veidi rohkem kui aasta eest Nõo Lihatööstuse tegev- ja finantsjuhiks saanud Ragnar Loova. Jutt on ettevõtte tuiksoonest, viilutus-pakendusliinist.

Ühes Loova eksib: nüüd küsib moodne, nelja töökäega masin raha juurde. Sest elektri hind on alustanud rallit rekordilistesse kõrgustesse. Ilma elektri-, aga ka muu energiata, tulgu see õlist, diislikütusest või gaasist, mille hind on samuti kerkinud, pole võimalik toitu teha, sh vorsti viilutada ja pakendada.

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles