Mustamäel tegutseb teaduslabor Toidu-ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus (TFTAK). Seal kasvatatakse sõbralikke baktereid, otsitakse põnevaid pärme, arendatakse uusi ning paremaid toidutooteid. Enne laiale maailmale tutvustamist proovivad uurijad ja arendajad kõik omal nahal järgi.
Tellijale
Reportaaž toidulaborist: teadlased teevad enda peal inimkatseid, et sinu elu mõnusam oleks
Uute toitude hindamiseks tehakse arenduskeskuses sensoorseid katseid. Keerulise kõlaga katse tähendab tegelikkuses igapäevast vaatlemist, nuusutamist, katsumist ja maitsmist nii enne- kui ka pärastlõunal peale seda, kui söögist on juba piisavalt aega möödas ning kõht hakkab tühjemaks minema. Hommikukohv ei tohiks ka enam maitsemeelte tööd segada.