Elmo Rent: kaugjuhtimistehnoloogiaga on lõpparenduse faasis

BNS
Copy
Elmo Rendi rendiautod
Elmo Rendi rendiautod Foto: elmorent.ee

Sõidukite jagamisettevõtte Elmo Rendi asutaja ning nõukogu esimehe Enn Laansoo, Jr. sõnul on ettevõtte kaugjuhtimistehnoloogiaga praegu lõpparenduse faasis ning sellega planeeritakse varsti ka tänavale testima tulla.

«Lõppkokkuvõttes on kogu asja iva kaugjuhitavalt rendiauto kliendini toimetamine ehk kasutusmugavuse suurendamine. Elmo Rendi klient saab peatselt äpist valida aja ning koha, kuhu ta rendiautot soovib, ning meie operaator kaugjuhib auto temani. Seejärel saab klient autot ise juhtida ja sõita kuhu soovib,» ütles Enn Laansoo, Jr. börsiteates ja lisas, et rendisessiooni lõppedes võtab operaator auto kaugjuhitavalt üle ning toimetab selle järgmise kliendini.

Praegu sõidab operaator rendiauto tellinud inimese juurde tavapäraselt ehk ise autot juhtides. Uue kaugjuhtiva tehnoloogia kasutusele võtmisega vähendatakse ettevõtte teatel auto ettetoomise kulu ja suurendatakse auto kasutuse efektiivust.

Ettevõte on teinud ka platsitesti peaproovi, mille testkilomeetrite käigus tulid välja ka esimesed kitsaskohad. «Näiteks kaugjuht vajab püsivat heliühendust autosalongiga, et tunnetada paremini autoga toimuvat ning päikesepaiste korral paari kaamera pildi kvaliteet langes. Aga sideühenduse viivitus oli oodatust madalam ning auto kõik funktsioonid töötasid laitmatult,» lausus Elmo Rendi kommunikatsioonijuht Daniel Toode.

Elmo Rent AS on Eesti riigi poolt asutatud, kuid nüüd erakätes tegutsev ettevõte, mille peamiseks tegevusalaks on elektriautode sõidukijagamisteenuse pakkumine ning sellega seotud tehnoloogiate väljatöötamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles