Moskva võimud panevad alkoholipoed kinni (2)

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Alkoholipood Moskvas.
Alkoholipood Moskvas. Foto: Scanpix/ REUTERS

Sajad Moskvas peamiselt alkoholiga kauplevad poed said linnavõimult korralduse kaupluste uksed karmide koroonapiirangute kehtimise ajaks 28. oktoobrist kuni 7. novembrini sulgeda.

Vedomosti kirjutab kaupluste omanike sõnadele tuginedes, et poodide tegevuse ajutise peatamise ettekirjutauses tuginetakse Venemaa pealinna linnapea Sergei Sobjanini 21. oktoobri ukaasile, mis näeb ette, et rangete koroonameetmete ajal suletakse kõik kauplused, mille pakutavast moodustavad esmatarbe- ning toidukaubad alla 30 protsendi.

Vedomosti küsitletud ettevõtjad sellise lähenemisega nõus ei ole. Ka advokaadid möönavad, et ettekirjutus on vaieldav. Nimelt liigitavad seadused alkoholi toiduainete alla, mistõttu on alkoholimüüjate loogikal alust, tõdes Orchardsi advokaat Pjotr Matskevitš.

Ettevõtted on hakanud piirangutest pääsemiseks kaupluses pakutavat sortimenti laiendama ning on valmis pakkuma lisaks alkoholile ka esmatarbe- ning toidukaupu.

Alkoholipood Moskvas.
Alkoholipood Moskvas. Foto: Scanpix/EPA

Nii rääkis kahte vinoteeki pidava E-vino peadirektori asetäitja Dmitri Kuznetsov, et ettevõttel on praegu müügis 1000 nimetust alkoholi. See tähendab, et tegevuse jätkamiseks peaks juurde lisama 300-400 nimetust teisi kaupu.

Moskvas on üle 1300 peamiselt alkoholimüügile spetsialiseerunud alkoholikaupluse ning vinoteegi. Milline osa neist piirangute alla läheb, on Infoline-analüütikute peadirektori Mihhail Burmistrovi sõnul keeruline öelda. Ühe alkoholipoe omaniku hinnangul saab piirangutega pihta 200 kauplust.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles