Telia vana digiboks varsti enam pilti ei näita (4)

Adele Johanson
Copy
Telia TV
Telia TV Foto: Erik Prozes

Ettevõtte kinnitusel ei toimi Telia TV teenus peatselt enam vana digiboksiga ning see tuleb välja vahetada. Muudatus puudutab 20 000 klienti, kes veel Motorola digiboksi kasutavad.  

Põhjus on selles, et vanemad digiboksid ei tule enam toime kõikide uute teenuste ja võimalustega. «Näiteks on vanade Motorola digibokside puhul enamlevinud muredeks telepildi «hakkimine» ja «kokkujooksmine», heli kadumine ning aeglane TV-menüüs liikumine. Kõigi nende murede puhul tuleb digiboksile teha korduvalt taaskäivitusi,» selgitas Telia Eesti erakliendiüksuse juht Kristjan Viilmann.

Motorola bokside asemele pakutakse Arrise digibokse. Ettevõtte kinnitusel on uut digiboksi kõige parem rentida 1.99 euro eest kuus. Telia e-poest saab seda ka 99 euro eest osta. Esimesed 6 kuud Telia seadme eest renti ei küsi. Nelja aasta rent maksab sama palju, kui seade ühe korraga välja osta.

Digibokse saab osta ka mujalt kuid Viilmann seda ei soovita. «Sellisel juhul pole garanteeritud, et klient ka edaspidi Telia TV-d kasutada saab. Selleks pakumegi klientidele Arrise digibokse, mis on kohandatud Telia TV teenuse kasutamiseks, sisaldades ühtlasi vastavat tarkvara, mis on vajalik erinevate Telia TV sisuteenuste edastamiseks,» märkis ta.

Vanemate seadmete asendamine uutega on Vilmanni sõnul tehnoloogiamaailmas üsna tavapärane nähtus. Nimelt kasvab pidevalt peale uusi sisuteenuseid, äppe ja teisi lahendusi, mis nõuavad ka järjest võimekamaid ja nutikamaid seadmeid. Nii võibki juhtuda, et näiteks 2010. aastal valmistatud digiboks ei suuda enam ajaga sammu pidada.

Tema kinnitusel on kliendil kõige mugavam digiboksi vahetus ära teha Telia iseteeninduses ning tellida uus digiboks endale sobivasse pakiautomaati.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles