Uuring ⟩ Eestlased reisivad taas aktiivselt välisriikidesse

BNS
Copy
Tallinna lennujaam.
Tallinna lennujaam. Foto: Remo Tõnismäe

Kui viimase poole aasta jooksul käis välisriigis 25 protsenti Eesti inimestest, siis sellest veel pool aastat varem tegi seda vaid kuus protsenti. Ka sel sügisel kavatsetakse aktiivselt reisida, selgus If Kindlustuse uuringust.

Viimasel poolaastal käisid Eesti inimesed kõige sagedamini puhkusereisil Eestis, seda tegi 30 protsenti vastanutest. Naaberriikides käis puhkamas 12 protsenti, teistes Euroopa riikides 17 protsenti ja väljaspool Euroopat kuus protsenti vastanutest.

If Kindlustuse isikukindlustuse tootejuht Kairit Luht kommenteeris, et mõistagi reisitakse suvel aktiivsemalt, aga võrreldes eelmiste perioodidega on reisijate huvi ja reiside arv märkimisväärselt kasvanud.

Uuringus küsiti ka seda, kas inimene kavatseb sel sügisel kuhugi reisida, olgu siis kodu- või välismaal. Kümme protsenti vastajatest võtab ette reisi kodumaal, 14 protsenti plaanib külastada välisriike, 21 protsenti ei ole veel otsustanud ja 55 protsenti Eesti inimestest lähiajal puhkuseplaane ei tee.

«Kõige enam plaanivad puhkusereisi välisriiki Põhja-Eestis elavad ja kõrgema sissetulekuga inimesed. 19 protsenti Põhja-Eesti inimestest vastas, et soovivad välisriiki puhkama minna, Ida-Eestis oli selliseid vastajaid neli protsenti,» rääkis Luht.

Ka 14 protsenti Läti inimestest soovib sel sügisel puhata välisriigis, Leedus kümme protsenti. Eestis otsustab reisikindlustuse kasuks 63 protsenti, Leedus 54 ja Lätis 50 protsenti vastanutest. 

If viis küsitluse läbi 18.–22. oktoobrini Eestis, Lätis ja Leedus, selles osales pisut üle 1000 inimese igast riigist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles