Hiinlased maiustavad Viljandimaa meega

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Viimati käisid Nordmeli mesinikud end näitamas Hiinas Ningbo messil 2019. aasta juunis. Vahepeal pani käigud pausile koroonalaine.
Viimati käisid Nordmeli mesinikud end näitamas Hiinas Ningbo messil 2019. aasta juunis. Vahepeal pani käigud pausile koroonalaine. Foto: Erakogu

Kui Võistre külas osaühingu Nordmel õuele sõita, võtab äsja valminud mesindustootmishoone esiti sõnatuks. Moodsas, üdini rohelisel energial toimivas majas on tootmine automatiseeritud ja ilmselt on see kogu lähiregiooni üks nüüdisaegsemaid mesindushooneid, aga mesilinde selle ümber toimetamas ei paistnud.

«Mesilased on metsas,» lausus Peeter Matson ja ütles, et hoone on veel nii uus, et kopad pole jõudnud äragi minna. Koos oma sõbra Timo Riitmuruga, kellega koos ta kunagi maaülikoolis keskkonnamajandust õppis, hakkasid nad 2014. aastal mesinikeks ja 2016. aastal asutasid Nordmeli. Mehed käisid Olustveres juurde õppimas ning nüüd on neil 450 mesitaru ja valminud ligi 1200 ruutmeetri suurune tootmishoone. Lisaks Eesti turule varustatakse Viljandimaa meega Soomet ja Hiinat ning sihte on mujalegi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles