Porto Franco arenduses kerkib 7,7 miljoniga kolmas hoone

PM Majandus
Copy
Porto Franco III hoone 3D välisvaade Kai tänava poolt.
Porto Franco III hoone 3D välisvaade Kai tänava poolt. Foto: Porto Franco OÜ

Baltikumi suurim kinnisvaraarendus Porto Franco sõlmis Mapri Ehituse ja Nordecon Betooniga peatöövõtulepingu Tallinnas Admiraliteedi basseini ääres asuva Porto Franco kompleksi kolmanda ärihoone ehituseks. Projekti hind on 7,65 miljonit eurot. 

Tegemist on arenduse Linnahalli-poolseima hoonega, millel valmib kolm maa-alust ja viis maapealset korrust. Porto Franco juhatuse esimehe Rauno Tederi sõnul on maapealse osa brutopind ligikaudu 11 000 m2.

Tööd algavad kohe ja hoone valmib järgmise aasta juulis.

Septembri lõpus saavutas Porto Franco arendus kogu objekti ulatuses täiskõrguse, betoonivalutööd on lõppenud ja ca 105 900 m3 betooni on paika saanud.

Foto: Porto Franco OÜ

Porto Franco arendusse investeeritakse ca 200 miljonit eurot ning uues linnakvartalis on üle 150 000 m2 pinda. Kompleks koosneb kolmest maa-alusest korrusest, seal on 1200-kohaline parkimismaja ja kaubanduse üüripinnad ning viis maapealset korrust, milles asuvad kaubanduskeskus, bürookeskus ja hotell.

Arenduse kontseptsiooni on loonud arhitektuuribüroo Chapman Taylor London. Porto Franco arhitektid on Ott Kadarik ja Mihkel Tüür.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles