Reede öösel ei tööta MTA infosüsteemid

BNS
Copy
Maksu- ja tolliamet, tulude deklareerimine elektrooniliselt (MTA). Foto on illustratiivne.
Maksu- ja tolliamet, tulude deklareerimine elektrooniliselt (MTA). Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Maksu- ja tolliameti (MTA) infosüsteemides toimub uuendustööde tõttu plaaniline katkestus, mis eeldatavalt kestab reede, 29. oktoobri õhtul alates kella 22 kuni laupäeva, 30. oktoobri hommikul kella 9ni.

«Palume katkestusega arvestada ning soovitame võimalusel planeerida ja teha kõik MTA infosüsteemide ja andmebaaside toimingud, sealhulgas tolli- või aktsiisikauba vormistus, enne või pärast katkestust,» ütles MTA äritehnoloogia valdkonna juht Kristjan Raid pressiteates.

Raid nentis, et lihtsate ja mugavate e-teenuste tagamiseks tuleb aeg-ajalt ette võtta suuremahulisi hooldus- ja uuendustöid.

Katkestuse vältel on peatatud e-MTA ja selle kaudu ligipääsetavad infosüsteemid ning X-tee teenused. Samuti ei toimi avalikud päringud MTA infosüsteemidesse.

Tollirakendus Complex viiakse sisestusrežiimile ehk deklaratsioone saab sisestada, kuid mitte kinnitada alates 29. oktoobri õhtust kella 21 ja suletakse kasutajatele alates kella 22.

Postipaki ja reisija deklaratsiooni rakenduse katkestuse algus on 30. oktoobri õhtul alates kella 21.

Piiriületusel tuleb tolliprotseduuride rakendamiseks kasutada asendustoiminguid, mis võivad tavalisest mõnevõrra kauem aega võtta. Samuti tuleb kasutada asendustoiminguid aktsiisikaupade liikumisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles