Itaallased ei taha maksuameti tõttu enam luksusautosid osta

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Superauto Lamborghini Aventador LP 700-4.
Superauto Lamborghini Aventador LP 700-4. Foto: SCANPIX

Itaalia politsei on viimase poolteise kuu jooksul korraldanud vähemalt viis reidi luksusautode omanikele kontrollimaks, kas neil on ikka piisavalt sissetulekuid ja kas nad maksudest kõrvale ei hiili.

«Mind on viimaste nädalate jooksul kinni peetud juba kolmel korral sellepärast, et juhin luksuslinnamaasturit,» ütles ajakirjale Bloomberg Businessweek Põhja-Itaalia ettevõtja Range Roveri omanik Andrea. «See on nagu McCarthy aeg Ameerikas. Sa oled süüdi kahtlustuse põhjal,» lisas ta.

Ettevõtja, kes ei soovi oma perekonnanime öelda, sest kardab maksuameti liigse tähelepanu alla sattuda, kavatseb eelmise aasta mais soetatud 100 000 eurot maksva linnamaasturi ära müüa. Ta ei looda selle eest saada enam kui 40 000 eurot. «Poed on luksusautosid täis. Mitte keegi ei soovi neid enam osta,» lisas ärimees.

Ajakirja teatel on Itaalia politsei alates 30. detsembrist korraldanud vähemalt viis reidi, kus sihtmärgiks on rikkad itaallased. Esimene neist toimus Cortina d’Ampezzo suusakuurordis, kus peeti kinni 251 luksusautot, eelkõige Ferrarisid ja Lamborghinisid. Politsei kontrollis juhilube ja registreerimistunnistust ning saatis andmed maksuametile, kes kontrollis, kas auto omanikul on piisavalt sissetulekuid selle omamiseks ja kas nad on ka piisavalt ka tulumaksu maksnud.

Cortina D’Ampezzo reidi tulemusena leidsid maksuametnikud, et 42 luksusauto omanikku deklareerisid 2009. ja 2010. aasta sissetulekuks alla 30 000 euro. 19 luksusauto omanikku deklareerisid, et nende omanduses olevad ettevõtted said eelmisel aastal kahjumit. Firenzes avastati Mercedest juhtiv ehitaja, kellel ametlikke tulusid ei olnud ja kelle naine sai sotsiaalabi.

Itaalia valitsuse hinnangu kohaselt jääb riigil maksudest kõrvale hiilimise tõttu saamata 120 miljardit eurot maksutulu aastas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles