Suur küberrünnak jättis iraanlased kütuseta

Carl-Robert Puhm
Copy
Iraani tanklates valitses suur segadus.
Iraani tanklates valitses suur segadus. Foto: ATTA KENARE/Scanpix Baltics

Iraani tanklaid tabas täna ulatuslik küberrünnak, mis on jätnud suure osa riigi autojuhtidest kütuseta, vahendab Bloomberg.

Küberrünnaku alla langes riiklikult subsideeritud kaardimaksesüsteem, mida kasutavad miljonid autojuhid, teatas riiklik agentuur Nour News.

Kütusekaardisüsteemi haldava ettevõtte direktor Masoud Rezai selgitas lühidalt rünnakut riigitelevisioonile. «See on kindlasti tarkvaraprobleem,» ütles ta ja lisas, et kogu digitaalne maksesüsteem on suletud. Täpsemat infot ta ei andnud.

Probleem sai alguse Teherani aja järgi kella 11 paiku hommikul, ütles Iraani bensiinijaamade ametiühingu pressiesindaja, ta lisas, et ei oska ennustada, millal olukord laheneb.

Iraani naftatoodete jaemüüjad kutsuvad probleemi arutamiseks kokku erakorralise koosoleku, ütles Iraani naftaministeeriumi avalike suhete direktor Ali Forouzandeh, kes manitses inimesi tankimist esialgu vältima.

Iraanis sõltuvad miljonid autojuhid kütusekaartidest, mida valitsus kasutab soodushinnaga bensiini turustamiseks. Riigitelevisioon teatas, et küberrünnak ei mõjutanud kütusekaardita makseid, mis tähendab, et iraanlastel on siiski võimalus kütust tankida senisest kallima hinnaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles