Bolt Drive avariiennetusest: autod saavad kiirusekontrolli ja juhid läbivad testi

PM Majandus
Copy
Bolt Drive sõitis kiirabiautole otsa.
Bolt Drive sõitis kiirabiautole otsa. Foto: Oliver Pant / Kanal 2

Viimastel kuudel on palju räägitud Bolt Drive’i liiklusõnnetustest ja sellest, kas Bolt saaks neid õnnetusi ära hoida. Eesti suurima idufirma teatel töötavad nad mitme võimaliku lahenduse kallal.

«Arvestades kõikide sõitude mahtu, on Bolt Drive’i rendiautodega juhtunud õnnetuste arv siiski väga väike – 99,98 protsenti kõikidest sõitudest tehakse ühegi probleemita. Kuna teenus on uus ja põnev, on need vähesed õnnetused silmatorkavad ja saanud palju tähelepanu,» ütleb Bolt Drive'i suunajuht Lukas Yla.

Ta kinnitas, et Bolt on välja töötamas lahendusi, mis aitaks juhtide liikluskäitumist parandada, näiteks on rakendusse lisatud hoiatus joobes sõitmise kohta.

«Autodesse paigaldatud lisavarustus võimaldab meil jälgida ka autode sõidukiirust. Kui juht ületab kiirust, võtame temaga ühendust ja hoiatame liiklusseaduse rikkumise eest. Korduvate rikkumiste korral blokeerime juhi konto nii, et tal ei ole edaspidi võimalust kasutada ühtegi Bolti teenust,» ütles Yla.

Bolti kinnitusel katsetavad nad ka funktsiooni, mis testib enne sõidu alustamist juhi reaktsioonivõimet. «Testime ka muid võimalusi, näiteks pardakaamera kasutuselevõttu, mis annaks parema ülevaate teel toimuvast,» selgitas Yla.

Kui mõni juht ei käi Bolt Drive’i autoga heaperemehelikult ümber, saab ettevõte ta enda platvormil blokeerida ning määrata kasutustingimuste rikkumise eest 2000 eurot trahvi. Lisaks rahalisele karistusele peab patustanud isik tasuma ka kõikide muude kahjude, näiteks auto remondi eest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles