Circle K täiendas enda elektriautode laadimisvõrgustikku (2)

Carl-Robert Puhm
Copy
Ionity laadijad Häädemeestel.
Ionity laadijad Häädemeestel. Foto: Laura Rohtlaan

Mootorikütuse jaemüügifirma Circle K ja rahvusvaheline elektriautode laadimisettevõte IONITY avasid täna Circle K Märjamaa ja Häädemeeste teenindusjaamades uued kiirlaadijad.

​«Circle K usub, et elektritransport on lähituleviku transport nii Eestis kui kogu Euroopas, mistõttu oleme hoogsalt arendamas elektriautode kiirlaadimise võrgustikku, soodustamaks kiiremat elektriautodele üleminekut Eestis ning naaberriikidest tulevate külaliste hõlpsamat tankimist,» sõnas Circle K mootorikütuste tootejuhtimise vanemspetsialist Teedo Melts.

Ta lisas, et Häädemeestele ja Märjamaale rajatud 350kW kiirlaadijad on esimesed omataolised Circle K elektrilaadijate võrgustikus. «IONITY laadijad on mõeldud eeskätt neile elektriautode omanikele, kes sõidavad näiteks Tallinna ja Riia vahet. Uue põlvkonna IONITY laadijad võimaldavad kuni viie minutiga tagada elektrisõidukile 100 kilomeetri jagu energiavaru ehk autojuht saab oma teekonda jätkata ilma pikema viivituseta,» selgitas Melts.

IONITY kiirlaadijatel on Euroopa laadimisstandard CCS, mis võimaldab laadida kõiki elektriautode uudismudeleid.

IONITY on autofirmade BMW, Daimler, Ford, Hyundai ja VAG ühisettevõte, mille eesmärk on rajada üle-Euroopaline kiirlaadimisjaamade võrgustik. Tänaseks on võrgustikus pea 400 elektrilaadija, mis jäävad Euroopa peamiste maanteede äärde.

Circle Kl on üle Eesti kokku 79 teenindusjaama ning kaheksas teenindusjaamas ka elektriautode laadijad. «Jälgime pidevalt kasvavat nõudlust elektriautode laadimise vastu. Circle K teenindusjaamades peavad saama tankida kõik meie kliendid, olenemata sellest, kas ta on valinud vedelkütusel, vedelgaasil või elektril liikuva sõiduki,» selgitas Circle K mootorikütuste tootejuhtimise vanemspetsialist.

Praeguse seisuga on 150 kWh võimsusega elektriautode kiirlaadijad Circle K kolmes teenindusjaamas Tallinnas: Laagris, Õismäel ja Järvel ning 50kWh kiirlaadijad neljas teenindusjaamas üle Eesti: Häädemeestel, Jõhvis Tartu ja Narva maanteel ning Aravetel. Kevadeks 2022 on plaanis avada veel neli 150 kWh võimsusega ning üks 320 kWh võimsusega kiirlaadija Eestis.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles