Hiina elektriautode tootja kavatseb luua lendava auto, mis sõidab ka teedel

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Hiina elektrisõidukite tootja Xpeng tütarettevõte HT Aero kavandatav lendav auto, mis nende sõnul suudaks sõita ka maanteedel.
Hiina elektrisõidukite tootja Xpeng tütarettevõte HT Aero kavandatav lendav auto, mis nende sõnul suudaks sõita ka maanteedel. Foto: Xpeng

Hiina elektriautode tootja Xpengi tütarettevõte HT Aero tuli pühapäeval välja uue lendava autoga, mis nende sõnul suudab sõita ka teedel. Ettevõte plaanib autod 2024. aastal turule tuua, vahendab CNBC.

HT Aero sõidukil on kerge konstruktsioon ja tiivik, mis pakib end kokku, ütles ettevõte. See võimaldab autol sõita maanteel ja kui tiivikud on lahti võetud, siis ka lennata.

Sõidukil on mitmeid turvaelemente, sealhulgas langevarjud, ütles firma. Auto ei ole veel müügis ning HT Aero sõnul võib lõplik disain veel muutuda.

HT Aero taga on Xpeng ja selle asutaja He Xiaopeng. Ettevõte kogus eelmisel nädalal 500 miljonit dollarit välisinvestoritelt, sealhulgas mainekatelt riskikapitalifirmadelt.

Lendavad autod on pälvinud autotootjate ja idufirmade suure huvi. Siiski takistavad nende sõidukite laialdast kasutuselevõttu mitmed probleemid, näiteks reguleerimise ja ohutusega seotud küsimused.

HT Aero uut maa- ja õhusõidukit tutvustati Xpengi tehnoloogiapäeval, kus ettevõte tõi välja ka oma täiustatud juhiabisüsteemi Xpilot 4.0 uusima versiooni.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles