Rand ja Tuulbergi käive langes mullu 17,6 protsenti

BNS
Copy
Rand ja Tuulbergi üks omanik Raivo Rand
Rand ja Tuulbergi üks omanik Raivo Rand Foto: Tairo Lutter

Ehitusfirma Rand ja Tuulberg AS-i kasum kasvas möödunud aastal 23 protsenti 2 miljoni euroni; käive langes aga 17,6 protsenti 48,8 miljonile eurole.

Pandeemia alguses, 2020. aasta kevadel, peatati paljud projektid kas lühemaks või pikemaks ajaks. Ettevõttel jäid sõlmimata mitmed ettevalmistatud lepingud, mistõttu käive langes, selgub majandusaasta aruandest.

2020. aasta suuremateks objektideks olid Töökoja 1 büroohoone Tallinnas, Paju 2 büroohoone Tartus, Tartu Ülikooli Kliiniku rekonstrueerimine ja Fortaco tootmishoone ehitustööd.

Tegevusalade lõikes tuli kogu müügitulu hoonete ehitusest. Pea kogu käive tuli Eesti turult, küll aga teenis ettevõte 382 190 eurot Kõrgõzstanist, mida on 83 protsenti vähem kui varasemal aastal.

Töötajate keskmine arv langes mullu viie inimese võrra 106 töötajale. Tööjõukulud langesid 6 protsenti 3,3 miljonile eurole.

Riskid ehitusvaldkonnas on juhtkonna hinnangul kasvanud – pandeemia tagajärjel on suurenenud määramatus majandusarengu, võimalike tarneahelate katkestuste, ootamatu hinnamuutuse ning tööjõu kättesaadavuse osas.

Sellises tegevuskeskkonnas on ettevõtte eesmärk hoida rahaseis tugevana ja keskenduda madala riskiga objektidele. See võib lühiajaliselt mõjutada ettevõtte käivet.

AS Ehitusfirma Rand ja Tuulberg tegevusaladeks on ehituse peatöövõtt, projekteerimis-ehitustöövõtt ja ehituse projektijuhtimine. Ehitusfirma Rand ja Tuulberg on AS Rand & Tuulberg Grupp tütarettevõte.

Ettevõtte omanikud on Raivo Rand, Aivar Tuulberg ja Taivo Täht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles