ABB Grupi käive kasvas kolmandas kvartalis 7 protsenti

BNS
Copy
ABB Jüri tehas.
ABB Jüri tehas. Foto: Tairo Lutter

ABB Grupi müügitulu kasvas tänavu kolmandas kvartalis võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 7 protsenti 7 miljardi dollarini; kasum enne intresse, makse ja kulumit (EBITA) kasvas 5 protsent 1 miljardi dollarini.

EBITA marginaal oli 15,1 protsenti ja see oli 3,1 punkti kõrgem kui aasta varem. Puhaskasum oli 687 miljonit dollarit. Rahavood äritegevusest ulatusid 1,1 miljardi dollarini. Ettevõtte brutokasum oli eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 25 protsenti kõrgem, ulatudes 2,3 miljardi dollarini, teatas ABB Grupp.

Seejuures kasvas ettevõtte müügitulu igas ABB neljast ärivaldkonnas – elektrifitseerimises 5 protsenti, ajamites 4 protsenti, robootikas 1 protsendi ja protsessiautomaatikas 7 protsenti. Müügitulu numbreid mõjutasid pikenenud tarneajad, sealhulgas komponentide, eriti pooljuhtide piiratud saadavus, pingeline olukord tööturul ja COVID-19 pandeemiast tingitud piirangud.

Piirkondlikult kasvasid tellimused vähemalt 25 protsenti kõigis kolmes ABB regioonis – Ameerikas 33 protsenti, Euroopas 29 protsenti ning Aasias, Lähis-Idas ja Aafrikas 25 protsenti. Valdkonniti kasvasid tellimused masinaehituse ning toidu- ja joogisegmendis, aga ka autotööstuse segmendis, mis vahepeal oli languses.

2021. aasta neljandaks kvartaliks prognoosib ABB jätkuvalt pingeid tarneahelas. Müügitulu kasvu prognoositakse ligikaudu sarnaseks kolmanda kvartaliga, samas eeldatakse EBITA marginaali vähenemist.

«Mul on hea meel, et saavutasime keerulise tarneahelakeskkonna tingimustes kolmandas kvartalis head tulemused,» ütles ABB tegevjuht Björn Rosengren. «Meie rahavoogude genereerimine oli tugev ning jättis bilansis piisavalt ruumi, et toetada ABB orgaanilist kasvu ja uute ettevõtete omandamist.» 

ABB on tehnoloogiaettevõte, mis tegutseb elektrifitseerimisseadmete, robootika ja ajamite, tööstusautomaatika ja elektrivõrkude alal ning pakub teenuseid tehnovõrkude, tööstuse ning transpordi ja taristu valdkonnas.

Eestis tegutseb ABB alates 1992. aastast. Ettevõtte tegevus jaotub nelja valdkonda – seadmete, süsteemide, korrashoiuteenuste ja projektide müük; mootorite, generaatorite, ajamite, taastuvenergiaseadmete, elektrikilpide ja komplektalajaamade tootmine; seadmete ja süsteemide korrashoiuteenused ning raamatupidamis-, tarneahela juhtimis- ja personaliteenuste pakkumine ABB Grupi ettevõtetele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles