FOTOD Kunstiakadeemia ühika asemele kerkinud Ambassadori majas on ka autolift

Veera Kopti
Copy

Tallinna kesklinna, kunstiakadeemia kunagise amortiseerunud ühiselamu asemele on kerkinud Ambassadori maja, mis oma ühtaegu range ja efektse väljanägemisega torkab vaieldamatult silma.

Maja on valmis ning juba on ka müüdud 80 protsenti selle korteritest, mille ruutmeetrihind küündib kuni 6000 euroni. Arendaja sõnul on majas uue korteri soetanutest suurem osa Eesti elanikud, kes on elamispinna ostud kas endale koduks või üürimise eesmärgil.

Vanast ühikast on alles vaid renoveeritud fassaad ning üks Maneeži tänava poolse tiiva treppidest. Hoone on saanud juurde kaks eksklusiivsete korteritega korrust, disainitud on ruumikas marmori, peeglitega ning disainmööbliga sisustatud fuajee, mis meenutab kallist hotelli.

Kuna ühiselamu ehitati Stalini ajal, kõrgete lagede ning kahemeetriste ustega, siis säilisid need parameetrid ka uutes korterites. Osa korteritesse saab siseneda otse liftist. Majas on arendaja Endoveri juhatuse liikme Robert Laudi sõnul palju huvitavaid ja unikaalseid lahendusi. Näiteks autolift, millega saab tõusta kuni teise korruseni ning parkida sõiduk kohe korteri kõrvale.

Maja on visuaalselt jagatud justkui kaheks: tumehallile fassaadile on hoovipoolses osas lisatud lumivalge rõdude ja terrassidega juurdeehitus. Gonsiori tänavale avanevate korterite akendest avaneb vaade Maakri kvartalile.

Hoone arhitekt on Janar Blehner arhitektuuribüroost Apex.

Ambassadori hoone arvudes

7 korrust

38 korterit

22 äriruumi

Korterite suurus 18–184 ruutmeetrit

1–5-toalised korterid

Keskmine ruutmeetri hind: 4650 eurot

Kõige kallima korteri ruutmeeter: 6600 eurot

Kõige kallima korteri hind: 900 000 eurot

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles