Ametnike segadus jättis inimese rahast ilma (1)

Liina Laks
, reporter
Copy
Sambaraha loomingusse investeerinud kunstnik Sten Eltermaa jäeti raha väljavõtmisega ilma loovisikutoetusest.
Sambaraha loomingusse investeerinud kunstnik Sten Eltermaa jäeti raha väljavõtmisega ilma loovisikutoetusest. Foto: Eero Vabamägi/Postimees/Scanpix Baltics

Teise pensionisamba reform on sundinud mitmeid ametiasutusi toetuste jagamise süsteemi peale mõtlema. Toetuse kaotanud kunstniku näitel on aga näha, et mõni ametiasutus loob omale sobivad faktid tagantjärele.

Kunstnik Sten Eltermaa sai augustikuus kultuuriministeeriumilt pool aastat kehtima pidanud loovisiku loometoetuse, kuid septembris kontole laekunud teisest sambast väljavõetud raha tõmbas toetusele kriipsu peale. Eltermaa jutust selgub, et probleem ei ole rahas, vaid ametkonna vassimises, kus inimene pannakse fakti ette tagantjärele.

Aga algusest. Kui kevadel avanes võimalus teine sammas välja võtta, andis avalduse sisse ka Eltermaa. «Läksin selle mõttega kaasa,» ütles Eltermaa, kelle esimene plaan oli hakata investeerimise kohta uurima ja ise raha paigutama. «Aga siis tuli nii palju loomingulist rauda taguda ja raha läks sinna,» ütles Eltermaa. Septembri lõpus laekus talle teise samba summa kontole. Kuna kultuuriministeerium ütleb oma toetuse tingimustes, et kui mingi  suurem summa kunstnikule tuleb, peab ta sellest märku andma, siis Eltermaa seda tegigi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles