Neste ja Hesburger hakkavad kasutatud küpsetusõlist diislit tootma

BNS
Copy
Varsti saab Nestes tankida ka küpsetusõlist tehtud diislikütust.
Varsti saab Nestes tankida ka küpsetusõlist tehtud diislikütust. Foto: Konstantin Sednev

Neste ja Hesburger hakkavad koostöö raames kiirtoidurestoranidest kasutatud küpsetusõli kokku koguma ja sellest diislikütust tootma.

Kasutatud toiduõli kogutakse kokku enam kui 300 Hesburgeri kiirtoidurestoranist Soomes, Eestis, Lätis ja Leedus. Kütust hakkab Hesburger kasutama enamikus oma sõidukites Soomes, et vähendada transpordivahendite kasvuhoonegaaside heitkogused, teatas ettevõte.

«Igal aastal toodavad meie restoranid Soomes, Eestis, Lätis ja Leedus kuni 420 tonni kasutatud õli, mida oleme seni kogunud ja transportinud nii keskkonnasäästlikult kui võimalik,» ütles Hesburgeri rahvusvaheline arendus- ja turundusdirektor Ieva Salmela.

«Sedasama küpsetusõli ja teisi taastuvaid jäätmeid saab Neste kasutada, et toota taastuvat diislit, mis sobib kasutamiseks ka Hesburgeri veokites. Kuna me transpordime kasutatud küpsetusõli samade veokitega, millega veame restoranidesse toiduaineid, ei kulutata meie uus algatus ühtegi ekstra kilomeetrit,» lisas ta.

Hesburgeril on Eestis 49 restorani, Baltikumis tervikuna 155 ja töötajaid 1800. Kokku on maailmas 507 Hesburgeri restorani üheksas riigis, lisaks Soomele ka Baltikumis, Venemaal, Valgevenes, Ukrainas, Saksamaal ja Bulgaarias. Hesburgeri müük ulatus Eestis eelmisel aastal 27 miljardi euroni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles