Lugeja küsib: kas Eesti uued piirangud karmistusid ka Egiptusesse reisijate jaoks? (1)

Adele Johanson
Copy
Puhkajad Egiptuses
Puhkajad Egiptuses Foto: AFP/SCANPIX

Alanud on reisihooaeg Egiptusesse ning lugeja tundis huvi, kas endiselt on võimalik pääseda lennukile negatiivse koroonatesti alusel. Rangemad reeglid kehtivad uuest nädalast Eesti piires, Egiptus lubab riiki ka negatiivse koroonatestiga.

Eestis kehtivad esmaspäevast uued karmimad koroonapiirangud ning avalikes siseruumides viibimiseks peab kõigil olema ette näidata Covid-tõend vaktsineerituse või läbipõdemise kohta. Teistesse riikidesse reisimist uued piirangud ei sega ning arvestama peab sihtriigi seatud tingimustega.

Enne Egiptusesse sisenemist peavad kõik reisijad täitma ankeedi enda andmete ja kontaktinfoga ning kohustuslik on kehtiva tervisekindlustuse olemasolu.

Riiki saavad siseneda täielikult vaktsineeritud inimesed, kes esitavad QR-koodiga vaktsineerimissertifikaadi, mis tõendab, et vaktsineerimise lõpetamisest on möödas vähemalt 14 päeva.

Egiptusesse võivad minna ka reisijad, kes esitavad tõendi negatiivse PCR-testi kohta, mis peab olema tehtud vähemalt 72 tundi enne riiki saabumist. Samuti lubatakse riiki siseneda inimestel, kes on koroonaviiruse läbi põdenud ja vaktsineeritud ühe doosiga kahedoosilisest vaktsiinist. Ka selle kohta tuleb esitada tõend.

See tähendab, et negatiivse testi alusel pääseb Tallinnas lennukile ja Egiptuses lennukilt maha.

Eesti turismifirmade liidu peasekretär Merike Hallik rõhutas, et ka lennufirma ja reisibüroo peavad inimesi kõikidest tingimustest teavitama. Reisijal on omakorda kohustus see informatsioon hoolikalt läbi lugeda, sest pandeemia ajal reisimine on väljakutse ning riigiti võivad tingimused kiiresti muutuda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles