Laevanduskriisile lihtsat leevendust ei paista

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Laevakonteinerid Baltimore’i sadamas. Konteinerite kuhjumine USA sadamatesse võimendab tarnekriisi, sest neid ei jõuta välja vedada ning need ei jõua ka tagasi Aasiasse.
Laevakonteinerid Baltimore’i sadamas. Konteinerite kuhjumine USA sadamatesse võimendab tarnekriisi, sest neid ei jõuta välja vedada ning need ei jõua ka tagasi Aasiasse. Foto: Jim Lo Scalzo/SCANPIX

Esmase koroonašoki löödud lõtku üleilmsetes transpordisüsteemides pole siiani suudetud siluda. Hiinas ja USAs jätkuv kaos mõjutab meidki ning kelle jõulukingid praegu juba laeval ei ole, peab arvestama kurbade pühadega.

Logistikakontserni DSV Eesti regionaaldirektor Alvar Tõruke tõdes, et praeguses määramatus olukorras on kõige keerukam klientidele selgitusi anda, mis toimub, sest sageli ei tea seda ka laevafirmad ega sadamad.

«Euroopa sadamate umbsõlmed on praeguseks lahti harutatud ja need kauba jõudmisel Eestisse enam takistuseks ei ole. Laev sõidab Aasiast ikka nelikümmend pluss päeva, oleneb ilmaoludest. Aga halvemal juhul ootad kaks kuud, et kauba Hiinas laeva peale saaks,» selgitas Tõruke kaupmeeste muret jõulumüükide pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles