Danilov: rohepöörde mõju ettevõtetele ja energia varustuskindlusele on teadmata

PM Majandus
Copy
Tea Danilov.
Tea Danilov. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Arenguseire Keskuse juhtaja Tea Danilovi sõnul on rohepöördel hetkel veel lõpuni teadmata mõju ettevõtluse konkurentsivõimele ning energia varustuskindlusele, samuti toob see kaasa üleminekuraskusi haavatavatele elanikkonnagruppidele.

Euroopa rohelise kokkuleppe aluseks lubadus, et rohepööre on majanduslikult tulus ning sotsiaalselt õiglane ja kedagi ei jäeta maha.

«Arvestades kõigi nende eesmärkide sisemist vastuolulisust, on äärmiselt oluline luua arusaama, kuidas lahendada pöörde käigus tekkivad sotsiaalsed mõjud ja milline on kiire, kõrget varustuskindlust ja mõistlikku energia hinda pakkuva rohepöörde retsept Eesti energiamajandusele,» märkis Danilov.

Euroopa Liidu rohepööret saab iga tarbija näha oma elektriarvel. Kliimapaketiga Fit for 55 soovib Euroopa Liit üleminekut rohelisele majandusmudelile varasemate plaanidega võrreldes veelgi kiirendada, märkis Danilov.

Arenguseire Keskus on ühiskonna ja majanduse pikaajalisi arenguid analüüsiv mõttekoda riigikogu kantselei juures. Keskus viib läbi uurimisprojekte Eesti ühiskonna pikaajaliste arengute analüüsimiseks, uute trendide ja arengusuundade avastamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles