Pangad investeerivad Euroopa finantstehnoloogiasse

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Euroopa üks kuumim finantstehnoloogiaettevõte on Rootsi järelmaksufirma Klarna.
Euroopa üks kuumim finantstehnoloogiaettevõte on Rootsi järelmaksufirma Klarna. Foto: FOTO: Thiago Prudencio

Kui seni on Euroopa oma infotehnoloogilise innovatsiooniga Ameerika Ühendriikidest ja Aasiast kaugele maha jäänud, siis viimasel ajal on Vana Maailma aktiivsus tõusnud. Eriti paistavad silma Euroopa finantstehnoloogia- ehk fintech​-ettevõtted ning investeeringud sellesse valdkonda aina kasvavad. Üllatuslikult rahastavad «isatapjaid» aktiivselt pangad.

Uuringufirma KPMG värskest raportist selgub, et Euroopa, Lähis-Ida ja Aafrika piirkonnas (paljud USA suurkorporatsioonid koondavad need piirkonnad üheks piirkonnaks) kasvasid riskikapitaliinvesteeringud ​fintech​’i selle aasta esimesel poolel 39 miljardi dollarini, mullu oli neid kogu aasta peale 26 miljardit dollarit.

Enim, 24,5 miljardit dollarit investeeriti selle aasta esimesel poolel Suurbritannia ettevõtetesse, järgnesid Põhjamaad 4,8 miljardiga, Saksamaa 2,5 miljardiga ning Prantsusmaa kahe miljardiga.

Põhjamaades andsid investeeringute põhiosa Rootsi kauplemisplatvormi Itiviti omandamine USA finantsteenuste pakkuja Broadridge Financial Solutions poolt ning Rootsi järelmaksuettevõtte Klarna kaks rahastamisvooru kogusummas 1,9 miljardit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles