Starshipil täitus kaks miljonit autonoomset kojukannet

PM Majandus
Copy
Starshipi pakirobot.
Starshipi pakirobot. Foto: Starship

Pakirobotifirma Starship püstitas omalaadse maailmarekordi, kui jõudis esimesena maailmas 2 miljoni autonoomse kojukandeni, teatab ettevõte.

Starshipi robotid on tänaseks läbinud üle 4 383 461 kilomeetri. Ettevõtte robotid tegutsevad iga päev kohalikes linnaosades ning ülikoolilinnakutes viies erinevas ajavööndis. Ettevõtte teatel on neil maailmas kõige enam autonoomseid roboteid.

Eelmisel aastal tellitud populaarsemate toodete hulka kuuluvad hommikusöögid, piim ja kohv. Kogu maailmas on inimestele koju veetud üle 165 000 hommikusöögi, 420 000 pudeli piima, 220 000 kohvi ja 106 000 pitsa. 

Tänu autonoomse robotkulleri teenuse kasutamisele on ära jäänud hinnanguliselt üle 325 720 autosõidu.

Starship Technologiesi finantsjuhi Pol Oliveri sõnul on ettevõtte jaoks tegemist väga vägilise tähisega. «Kahe miljoni autonoomse tarne ületamine olukorras, kus alles üheksa kuud tagasi jõudsime miljoni tarneni näitab, et meie teenus kasvab kiiresti. See on alles meie teekonna algus!»

Starshipi ümmarguse numbrini viinud tellimuse sai Pelgulinnas elav Elo Ilus, kelle sõnul aitavad robotid mitte üksnes võita aega, vaid sageli ka kogu päeva. «Robotid toovad kõige enam rõõmu just lastele. Nad on alati väga elevil, kui meie tellimused saabuvad,» ütles Ilus.

Hiljuti laienes Starshipi robotkullerite teenus Tallinnas ka Kalamaja, Telliskivi, Pelgulinna, Kelmiküla, Kassisaba, Uue Maailma, Veerenni ja Tõnismäe asumisse. Äpi kaudu saab toidukaupu tellida Ristiku Selver ABC-st ning Tõnismäe ja Mustamäe Bloomist. Starshipi kohaletoimetamise tasu Tallinnas on 99 senti sõltumata tellimusest. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles