Apple heitis Inteli üle parda

PM Majandus
Copy
Apple'i kauplus New Yorgis.
Apple'i kauplus New Yorgis. Foto: Mike Segar/Scanpix

USA tehnoloogiahiid Apple tutvustas enda eilsel tooteüritusel uusi Macbook Pro sülearvuteid. Suurima muudatusena ei toeta uued raalid enam Inteli protsessoreid.

Apple alustas arvutite üleviimist omaenda M1 kiibile juba eelmisel aastal. Kui esialgu keskenduti madalama jõudlusega toodetele ning kallimas hinnaklassis müüdi edasi Inteli kiibistikul põhinevaid masinaid, siis eilsel tooteüritusel «Unleashed» astuti järgmine samm.

Nimelt tõi Apple seal välja uhiuued M1 Pro ja M1 Max kiibid, mis on ettevõtte väitel eelkäijast 70 protsenti kiiremad. Uued protsessorid tuuakse kohe üle ka ümberdisainitud MacBook Pro-le, mille võimsamad mudelid kasutasid seni Inteli i5 ja i7 protsessoreid. 

Inteli tegevjuht Pat Gelsinger kommenteeris hiljuti Apple'i sekkumist protsessorite turule ka HBO saates «Axios». «Ma ei loobu kunagi ideest, et miski enam ei tööta Inteli kiipidel. Apple otsustas, et nad saavad ise teha paremaid kiipe meie. Ja teate, nad on teinud päris head tööd. Seega ainus, mida mina teha saan, on luua nendest paremaid kiipe. Ma võitlen kõvasti, et võita Timi (Apple'i tegevjuhti Tim Cooki -toim) selles ärivaldkonnas,» rääkis Gelsinger.

Apple on varem öelnud, et lõpetab Inteli protsessorite pakkumise Macidel täielikult 2022. aastal.

Uue kiibistikuga ja kaotatud ülemise puuteplaadiga Macbook Prod tulevad turule kahes versioonis: 14-tollise sülearvuti eest tuleb välja käia vähemalt 1999 dollarit, kallima 16-tollise versiooni hinnad algavad 2499 dollarist.

Uus Macbook Pro
Uus Macbook Pro Foto: APPLE INC. HANDOUT

Lisaks uutele Macbookidele ja kiipidele tutvustas Apple eile ka uusi Airpods 3 kõrvaklappe.

Apple'i aktsiad tõusid pärast eilset üritust 1,4 protsenti, kerkides 146,80 dollarini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles